17 noiembrie 2011

Flashmob de Ziua Filosofiei


Astăzi, 17 noiembrie, este Ziua Mondială a Filosofiei. Studenții de la Filosofie de la Universitatea de Stat, împreună cu cei de la Antropologie și un număr de elevi de la liceul Gaudeamus din capitală, în frunte cu Dr. conferențiar Anghelina Suceveanu, la ora 14:00, au organizat un Flashmob.
Din persoanele adunate în fața Teatrului de Operă și Balet, au fost construite litere ce au format cuvântul FILOSOFIE.
Într-un fel, s-a dorit de a face să se audă de FILOSOFIE, printre rândurile oamenilor din stradă.

A fost așa cum a fost, dar se putea și mai bine, însă din lipsa de studenți în cadrul facultății, flashmob-ul a fost cam micuț și nu prea auzit/văzut.
Studenți la Filosofie, sunt ca de obicei, foarte puțini, ne-auziți, și cu puține perspective de încadrare în câmpul muncii.
Poate că, în viitor, alte generații, vor forma un grup mai mare de cercetători în Filosofie; poate că se vor naște și noi filosofi sau curente filosofice, în țară; însă nu cred că în apropiatul viitor.









 La fel, puteți viziona, spotul publicitar pentru promovarea filosofiei, realizat săptămâna trecută: 
 

Autor: Bejenari Sergiu
17.11.2011

5 comentarii:

  1. în majoritatea cazurilor un element chiar cel mai inferior poate să transpună ceea ce numim o mică atenţie palidă a ceea ce suntem cu adevărat , în acest caz ne mulţumim macar cu ceva , sunt deacord ca a avut o rezonanţă destul de mică, dar contează că macar o persoană a auzit rostindu-se filosofie este ceva şi trebuie respectat...

    RăspundețiȘtergere
  2. Da Tatiana. Corect zici.
    Domeniul filosofie, mereu va rămâne într-o oarecare măsură, în UNDERGROUND.

    Micuții ce zburdau în fața teatrului, se întrebau în gura mare „Da ce e aia filosofie?”.

    Să sperăm că noile generații vor fi altfel, poate că partea spirituală/intelectuală, va fi de o putere mai mare, și totodată cu un sprijin din partea autorităților.

    Căci, ce ne facem fără oameni ce gândesc...

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce să m-ai zic... nu cred că cei mici care alergau pe acolo cor ajunge în kl. 9 și își vor aminti de chestia dată...
    Eu sigur pot să spun una că mie nu mi-a trezit nici un interes toată zarva asta care a fost acolo, în plus chiar un număr mic de studenți pot face lucruri mari dacă au o pregătire bună și dorința de a face ceva..
    Totuși nu a existat acel impuls care ar putea să aducă din urmă acel răspuns dorit..ne mai vorbind de faptul că am stat destul de aproape însă nu am înțeles nimic din ceea ce sa strigat..

    RăspundețiȘtergere
  4. Mie activitatea mi-a placut si cred ca la anul vor fi mai multi sutinatori, Bravo

    RăspundețiȘtergere
  5. Mi-a plăcut. Credeam că iniţial o să se formeze doar cuvântul FILOSOFIE, dar apoi am primit şi tricolorul şi cred că a fost foarte frumos. E un început totuşi :)

    RăspundețiȘtergere