24 septembrie 2011

Nu-i logică aici

Deseori, ne cerem ceva anume de la noi înșine, ne planificăm un șir de cerințe punctate, uneori categorizate.
De exemplu vin momentele de criză, atunci când sunt cel mai puțin așteptate. Nu vreai să vorbești sau să te vezi cu cineva, să răspunzi la întrebare/zâmbet. Parcă vreai altceva, dar ce anume, nu vine ideea. Merge omul prin odaie, prepară un ceai sau o cafea, încearcă să o savureze, gândește ceva, încearcă o concentrare asupra la ceva, asupra unei simple probleme, un gunoi din mijlocul mesei/capului.

(Brusc) - Parcă vreai să vorbești cu cineva. Cauți un număr de telefon, vreai să-l suni pe un om, apoi pe altul, după care, lași telefonul fără nici un interes.
„Mmm… aș asculta o piesă…” Cauți piesa, una, două, trei, patru, etc. Câte jumătate, câte-un sfert din cântec sună, și răsună, dar nu este primit nicicum. Dezgust, gesturi acre, imaginative.
Ceva cântă, cântă, sună, se aude, dar mintea nu mai primește, nimic din cele propuse.
Citești o zi întreagă, nu înțelegi nimic, sau parcă înțelegi, dar parcă nu înțelegi… Citești rânduri/foi întregi, dar fără să le gândești, gândurile fug spre una (sunet) sau spre alta (musca ce zboară prin cameră).
Având dezgust față de toate, ajungi să te gândești că nebunești, ba chiar ai vrea să fii nebun în acel moment, (sau poate-așa și este?).
Momente de criză le spun unii, alții spun că nu au dispoziție, timpul de afară, omul de pe drum, sunetul din camera vecină, durere în stomac/cap, toate, toate astea împreună…
(Din senin) – O bucurie trece pe buze, prinzi un moment de cântec și începi să fredonezi fără un sens. Apoi îți dai seama, și cauți logică în comportamentul de toată ziua. O ladă de justificări…
Încerci a spune ceva pe hârtie, vreai să vorbești cu foaia prin tine (sau invers), oricum ambele își joacă rolul de unul din tine.
Vorbești în continuu cu tine, te-ntrebi ce mai faci, unde te duci, de ce nu strigi odată (aaaa)?
Iar-și zâmbet, cauți explicații la ceea ce se întâmplă cu tine. Logică?
Este logică?
Au, tinere, tu ai auzit de conceptul de logică? Cum adică nu ai auzit? De două mii și ceva de ani se vorbește despre asta, direct și indirect. Ai atâția ani și nu știi?
Heh….
Ai văzut? El caută logică, în ceea ce nu e logic.
STOP !!!
Încerci să scrii aici lucruri logice???
Uite sus la titlu.
Vezi?
Universul de aici, este în afara oricărei logici…

Autor: Bejenari Sergiu
24.09.2011

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu