25 martie 2012

Salubrizare vs. vile din Chișinău



A venit primăvara, și au început și acțiunile de salubrizare în toată țara. Autoritățile locale din diverse localități, cu certitudine că în legătură cu efectuarea acestor acțiuni, apelează la instituțiile de învățământ, pentru a mobiliza un număr oarecare de elevi/studenți, să meargă la făcut curat.
Pe data de 24 martie, am fost și eu la o astfel de manifestație, împreună cu elevii de la X din Chișinău. 
Toate aceste chestii sunt de toți cunoscute, însă, apare întrebarea: Unde trebuie de făcut curățenie? 
Elevii/studenții, chiar dacă sunt chemați la asemenea acțiuni, acestea trebuie să aibă loc în așa locuri ca parcuri și diferite locuri de odihnă. Însă munca gratis, este utilizată nu pentru aceasta, ci pentru a face curat în jurul vilelor scumpe din capitală, după cum veți observa mai jos în pozele din cadrul acestei acțiuni.

La fel, primăria, nu s-a grăbit să cheltuie prea mult pentru oferirea uneltelor necesare; împărțind fiecărei persoane câte o pereche de mănuși de peliculă subțire, și niște saci care trebuiau încărcați apoi iarăși descărcați... :) 



















Un comentariu:

  1. cineva crapă de la mcdonalds și aruncă pe jos și cineva trebuie să le strângă din urmă...și mănușile alea care costă 10bani și sacii ăia de peliculă care pur și simplu costă câte 2 lei... Și se pune întrebarea unde au dispărut miile cheltuite care au fost anunțate la noutăți?

    RăspundețiȘtergere