20 septembrie 2011

Despre așteptare


De aici pornește așteptarea spre gândurile care la rândul lor devin așteptate până la momentul fixării ideii căutate în această bază de date. Unde nu am merge, în minuta trăită de fiece dată persistă fenomenul așteptării, așteptăm prin somn să vină dimineața, așteptăm să fiarbă apa, etc. Așteptarea persistă în continuu în viața omului, modelând dispoziția de fiecare dată când ea (așteptarea) ne domină, sau alții o cheamă.

Păi, să încerc să adresez o întrebare, de la început, Care este problema așteptării?. Dacă căutăm miezul de unde vine așteptarea atunci ne putem atașa de mulți factori. Noi locuind/existând în lume, suntem în permanentă legătură cu cei din jur, prieteni, colegi, familie, etc. Întâlnindu-ne cu fiecare din acești oameni, cu siguranță că fixăm anumite planuri pentru viitor, începând de la o simplă întâlnire într-un loc anumit, și finisând cu un început de business. Toate aceste relații pun în funcție așteptarea, care consider că ar fi necesar de a o clasifica, în două categorii: așteptarea de lungă și cea de scurtă durată. Prima include în sine acele tipuri de așteptări ce le simte fiecare, așteptarea unui anotimp, a unei stări, a morții, etc. A doua, cea de scurtă durată, ține de acele feluri de așteptare care se întâlnesc mai frecvent în secolul nostru, adică ne este comună, așteptarea în fața unei uși, petrecerea timpului în rând așteptând să ne vină rândul să plătim pentru ceva, (ceea ce se întâmplă destul de des), așteptarea transportului public (aici felul de așteptare fiind foarte bogat în plăceri ale așteptării, de exemplu: timpul ploios, vânt, frig, transportul arhiplin, înghesuială, expresii dezgustătoare, etc.), așteptarea unei persoane la o întâlnire (punctualitatea ne-fiind respectată întotdeauna).
Deci observăm niște lucruri cunoscute, așteptarea ocupă o parte suficient de mare din viața omului, ceea ce presupune o pierdere enormă de timp. Dar de unde anume vine această problemă a așteptării, și cine sunt vinovați pentru crearea acestor momente mai puțin plăcute? Răspunsul îl știm cu toții, că noi înșine suntem responsabili de aceasta, dar, consider că rădăcinile așteptării vin din stima față de persoană, din prețul timpului a cărui valoare o pune fiecare om în parte. Dintr-o zi întreagă, dacă măcar un om din cei cu care ar trebui să se întâlnească cineva, ar întârzia la o întâlnire, atunci acelui cineva automat i se va schimba și graficul zilei planificat anterior, ceea ce presupune o implicare și a altor persoane în acest cerc al așteptării, acest lanț continuând de la persoană la persoană. De aici rezultă că timpul care îl petrecem în așteptare, depinde de fiecare din noi (oamenii !), de la o întârziere pornește dezordinea în viața celor din jur,  tulburările psihice, etc.
Consider că, un început spre corectare/apreciere a timpului, ar fi o mică reorganizare a timpului, plus o punctualitate/responsabilitate mai matură, și timpurile petrecute în așteptare, se vor reduce.
În acest fel văd o primă etapă/problematică a așteptării, dar să nu uităm că ceea ce este scris mai sus, este o opinie pur subiectivă, și nu ar trebui să fie primită într-un fel impunător, căci nu încerc să violez o gândire. Prezint aici un gând, o parte din gând, un pas incipient spre o reducere a timpului petrecut în așteptare, căci acel timp, poate fi utilizat în multe alte activități, ceea ce ar naște noi zâmbete şi noi succese.

Timpul, are valoare…

Autor: Bejenari Sergiu
20.09.2011

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu